Samla fotbollströjor från hela världen

Fotbollströjor kan vid första anblicken verka som vilket klädesplagg som helst. En bit tyg med lite reklam och ett klubbmärke. Men för många är det mycket mer än så.

fotbollströjor

Vissa fans måste alltid ha den årets tröja från sitt favoritlag, och vissa lägger ner en stor del av sin fritid på att samla fotbollströjor från hela världen. Att ha fotbollströjor som hobby är faktiskt inte så ovanligt som man kan tro. Fotboll är ett globalt fenomen och att samla på fotbollströjor är i sig inte konstigare än att samla på frimärken eller lego. Det tar bara lite mer plats. För många fotbollsfans är tröjan mer än just en tröja. Den symboliserar gemenskap och ger bäraren en känsla av samhörighet med andra fans och spelarna på planen.

Om du själv vill börja samla finns det många sätt att börja på. Du kanske har släkt eller vänner som har gamla tröjor liggande som de mer än gärna vill bli av med. Du kan leta på auktionssajter efter lite mer ovanliga eller surfa in på sajter där du kan hitta den fotbollströja du vill ha.

Möjligheterna är obegränsade då fotbollens popularitet gör att tillgången på fotbollströjor är så stor i jämförelse med andra samlarprylar. En stor fördel med att samla på fotbollströjor är att det inte krävs mycket för att börja. Kanske kan du fråga det lokala division 4 laget om du kan få en av deras tröjor? Eller du kanske vill köpa landslagets bortatröja? Ditt samlande kommer bli väldigt roligt om du håller ögonen öppna. Nästan varje stad och samhälle har ett fotbollslag och det finns massor med sajter där du kan få en överblick eller inspireras av andras samlingar.

Lycka till!