Poker som hobby

Det är idag många som har poker som en hobby i en utsträckning eller annan. För vissa handlar detta mest om att spela tillsammans med vänner och familj, medan andra finner nöjet i att spela online. 

woman playing poker at a table

Om man är lockad att spela med vänner är det en bra idé att köpa och använda riktiga marker, det är faktiskt en riktigt härlig känsla av att satsa och vinna dessa från sina motspelare, det är då sannerligen bättre än att spelar för saker som knappar och tändstickor. Vill man ta det steget längre kan man även införskaffa en pokerbord, många har även byggt egna pokerbord.

Är man mer intresserad av att spela poker online så kommer man snart märka att det är ganska annorlunda från att spela med sina vänner. Konkurrensen blir högre, men för många betyder detta även att det blir roligare, speciellt när man inser att man faktiskt blir bättre. Har man aldrig tidigare spelet något spel online, vare sig det är poker eller spel som Call of Duty eller League of Legends händer det lätt att man blir något tappad bakom flötet när chatten fylls av saker som ”gg wp” och ”n1” med mera, för lite hjälp med detta kan man läsa vad dessa och andra betyder på Betsafe.

Det finns ett par olika pokerformer man kan prova på även då man spelar online, den mest populära av dessa är Texas Hold’em, där man spelar med bara två kort på handen och använder sig av gemensamma kort på bordet för att bilda den bästa möjliga femkortshanden man kan. Andra pokerspel man kan hitta inkluderar Omaha, som i stort sett är en variant av Texas Hold’em, och Seven Card Stud, på svenska även känt som sjustöt.

För nybörjare är det ofta rekommenderat att man tar sig lite tid att lära sig mer om spelet inte bara genom att spela mer utan att läsa lite om strategier och teori, så länge man finner det intressant förstås. Det finns en hel del litteratur skriven av stora proffs som Doyle Brunson, Dan Harrington, Barry Greenstein och många fler.