Hobbys med andra

Alla människor behöver umgås med vänner och familj för att må bra. Vi är sociala varelser som både behöver prata och lyssna på andra för att lära oss saker, få perspektiv på händelser och känna att man är en del av ett sammanhang.

HobbysimmareHar man en gemensam hobby kan man utöva den tillsammans vilket gör det ännu trevligare att umgås. Att ha en hobby förknippas ofta med att samla på något eller vara mycket intresserad av en enda sak men det kan lika gärna bestå i att man tycker om att umgås över en bit mat eller under en tennismatch.

För många är träning ett sätt att må fysiskt bättre. Men det är lika mycket en umgängesform. Man umgås både före matchen och efter matchen. De som inte tar matchen på blodigt allvar kan även känna att hela träningspasset är tid att umgås och prata på. Att motionera tillsamman fyller därmed två syften. Välmående både fysiskt och psykiskt.

En annan hobby som är framförallt är stor bland yngre är att spela spel tillsammans. Även om klassiska bordsspel fortfarande spelas så är det de digitala formerna som tar över med Tv-spel och dataspel. Alla onlinespel har möjliggjort att man kan umgås med vänner över hela världen utan att för den skull behöva träffa dem fysiskt.

I likhet med motion är matlagning en hobby som fyller en dubbel funktion. Alla behöver äta men att laga mat till enbart sig själv är extremt tråkigt. Då är det betydligt trevligare att laga mat tillsammans. Ett lättsamt sätt att umgås då man både kan prata om vad som helst och göra något praktiskt. Att sedan äta maten antingen enbart tillsammans eller med andra vänner blir en bra avslutning på kvällen.