Gör din egna filmer

Att vara en producent, regissör och manusförfattare är egentligen tre heltidsjobb men gör du det som hobby kommer du undan med lite enklare metoder. Om du är intresserad av film och att filma kan du utveckla din hobby till något som når ut till tusentals människor. 

Du kan börja med att skaffa en bra GoPro-kamera. Med den kan du filma i realtid det du gör när du är ute på äventyr. Den är speciellt passande till läskiga videos eller när du är ute på äventyr i skog och mark (eller om du hoppar från ett flygplan!). GoPro-kameran har klar bild samtidigt som den är lätt att bära och filma med. Med ett justerbart huvudfäste får du händerna fria.

Idéer att filma kan vi inte hjälpa dig med, det beror helt på vilken genre du gillar och vad du har för övriga intressen. Det är lättare att använda dina egna intressen som inspiration till korta och långa videos. Om du gillar musik kan du skapa musikvideos, om du gillar att cyklar och vara utomhus kan du visa upp dina förmågor och tricks på cykeln. Det är en bra början för amatörfilmare att börja med kortare filmer inom ämnen som ligger nära hjärtat.

Sedan behöver du lära dig hur du redigerar filmen. Du kommer garanterat ha mer material filmat än du behöver. Redigering tar tid och kräver att du läser på och lär dig nya programvaror. Men när du blivit bra på det, går det snabbare och du kan visa upp mer professionella videos. Du kan läsa videoredigeringskurser om du vill vara säker på att du lär dig allt du behöver!

Sist är hur du ska sprida filmen. Sociala medier är ett lätt sätt att nå ut till dina vänner och bekanta och förhoppningsvis kan de dela filmen med sina vänner. Annars är det så klart YouTube som gäller!