Bilar

Bilar är en stor hobby för många människor. Antingen gillar man att se duktiga förare tävla inom Rally eller Formel 1 eller så tycker man om att meka med bilen. Många gånger är hobbyn en kombination av bägge.

Det Svenska Rallyt i Värmlandsskogarna är en riktig höjdare för oss som är intresserade av Rally. Svenska Rallyt är en klassiker: den startade som en sommartävling redan 1950 men från 1965 har den körts på vintern. Om man har rally-körning som hobby är naturligtvis slutmålet att en gång få köra Svenska Rallyt och tävla mot grabbar som Sébastien Ogier och Mikko Hirvonen. Mikko kör Ford och om du vill läsa mer om denna duktiga förare så har han en egen och mycket intressant hemsida. Besök Mikkos hemsida genom att följa denna länk.

cadillacDen stora hobbyn för oss bilfantaster är kanske inte att köra Rally utan att meka med bilen. En stor hobby för många är att köpa en gammal Amerikanare och renovera upp den. TV4 sände i våras ett mycket intressant program om Tuomo Valkola och hans stora intresse för renovering av gamla amerikanska bilar. Tuomo har renoverat bilar i hela 35 år och han var bara ung pojke när han köpte sitt första renoveringsobjekt. Tydligen ligger hobbyn i generna för nu har också sonen Matteus köpt sin första bil.

Om man vill börja med denna hobby finns det många fina exemplar av Cadillac, Chevrolet och Buick som står gömda i lador i Sverige. Om du vill hitta en sådan bil att börja jobba med kan det vara en bra idé att annonsera på blocket. Här finns mängder av bilar att välja mellan och det har blivit ett mycket bra forum för oss bilfantaster. De gamla Amerikanarna kan vara mycket tidskrävande att fixa till och det är inte helt lätt att hitta de reservdelar man behöver. Enklast är kanske att satsa på att själv börja reparera den bil man kör i normalt. Det är mycket enklare att hitta reservdelar till nyare modeller av Audi, Volvo och Skoda till exempel. Vi kan tipsa om en bra online-shop för delar till dessa modeller och många fler.